• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Van boomstam tot massieve tafel

Boomstamtafel

Van boomstam tot unieke massieve boomstamtafel

Wanneer je een tafel wilt laten maken van een boomstam is het goed om vooraf over een aantal dingen na te denken.

  • Van welke houtsoort wil ik de tafel laten maken?
  • Hoe dik kan het blad worden
  • Mag de tafel rustiek zijn en eventueel wat gaan buigen en werken?
  • Wat zijn de kosten van de tafel?

 

Houtsoort
Bij de aankoop van een massieve boomstamtafel moet je goed bedenken welke houtsoort je mooi vindt. Elke houtsoort heeft een ander uiterlijk, kleur, motief en de ene houtsoort is harder dan de andere.

Prijs
Voor een mooie en kwalitatief goede massieve tafel ben je wel een aanzienlijk bedrag kwijt. Een boomstamtafel van goed gedroogd hout en op de juiste manier vervaardigd gaat lang mee en heeft een uiterlijk dat zo veel mogelijk speciaal aan uw wensen is aangepast. Bij ons kunt u zowel de houtsoort, de dikte het uiterlijk en het materiaal en kleur van de poten bepalen.

Dikte van het blad
U kunt kiezen voor een blad tussen 4 en 7 cm dik. De exacte maat is afhankelijk van de vervorming van de platen tijdens het droogproces en kan doorgaans 0,5 cm afwijken. Na het schaven, schuren en afwerken blijft het mooiste kernhout over en weten wij welke dikte er exact is ontstaan.

Het werken van het hout
Massief hout zal altijd blijven werken wanneer de vochtigheid in de omgeving zal veranderen, dit kan resulteren in krimpscheurtjes. Ondanks dat deze eigenschappen een massief houten tafel zijn karakter geven prefereren sommige mensen een hele strakke tafel. Om het werken in dit geval te minimaliseren is het belangrijk om de vochtigheid in huis zo veel mogelijk rond de 60% te houden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u ook zo’n unieke tafel? Dat kan, bij ons is alles mogelijk en uiteraard altijd op maat gemaakt. Kijkt u eens in onze collectie voor onze huidige collectie boomstamtafels. Staat uw boomstamtafel hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze meubelmakers denken graag met u mee om tot de perfecte boomstamtafel te komen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd even bellen of een email sturen.

Contact opnemen