• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Ons verhaal

Uniek maatwerk

Wij maken de mooiste meubelen.
Allemaal dankzij het prachtige materiaal waar we mee mogen werken, de liefde voor meubels en het streven naar perfectie.
Onze creaties zijn uniek in kwaliteit en uiterlijk, echte kwaliteit zit in de basis en de details.

Hoe het begon…

Christian Mollee begon met Leven in Stijl in 2007 in een hal van 250 m2 aan de Lorentzstraat in Alkmaar. In 2010 is daar – om de hoek – een hal van 200 m2 aan de Kamerlingh Onnesstraat bij gekomen. Met een uitbreiding in het machinepark en groei in productie werd na 4 jaar ook deze plek te klein. En dus verhuisde Leven in Stijl in de zomer van 2012 naar de huidige plek: Edisonweg 5C in Alkmaar.

Een 650 m2 grote hal met volop ruimte voor productie, inspiratie-ruimtes, kantoor, decoratie en houtopslag. Inmiddels hebben wij een inpandige uitbreiding van 250m2 showroom achter de rug en zijn wij voorzien van nog meer stijlkamers en volop inspiratie.

Bezoek ons 900m2 grote bedrijf en laat je volop inspireren en adviseren.

Historie

“Waar materiaal, vakmanschap, passie en de wens samenkomen ontstaat vanzelf een uniek meubel”

Het begint in het bos

Rondom onze showroom bevindt zich de meubelmakerij en onze voorraad. De hoogwaardige kwaliteit van onze meubelen danken wij aan het prachtige hout. Wij gebruiken alleen FSC gecertificeerd, uniek en meubeldroog hout waarmee de eerste stap in kwaliteit in gezet. Ons hout komt alleen uit Europa, zo weten we zeker dat er serieus werk wordt gemaakt van de handhaving van de FSC regels.

Dankzij het FSC keurmerk weten we zeker dat ons hout duurzaam is, alles wat wordt gebruikt zal ook weer worden aangeplant. Duurzame bosbouw is de basis van circulair meubelmaken, een methode waar wij zo veel mogelijk naar streven.

Meubelmakerij maatwerk Leven in Stijl werkplaats

Maatwerk

Dagelijks zijn wij met veel plezier aan het werk aan de vele mooie opdrachten die ons worden toevertrouwd. Dankzij dit vertrouwen hebben wij al een ongelooflijke hoeveelheid prachtige en unieke meubelen geplaatst.
Kwaliteit loopt als een levenslijn door ons bedrijf, vanaf het moment dat wij je als klant mogen ontvangen tot de productie en het afleveren van je eigen meubel.
De vele positieve reacties en prachtige recensies op o.a. Google en Facebook zijn een reflectie van onze inzet in kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Bekijk de meubelen op de website of in de showroom en vertel ons wat je ideale meubel is. Welke combinatie, maat, kleur, afwerking of aanpassing het ook is, wij maken het voor je!

Hoogwaardige kwaliteit

Het herkennen van kwaliteit is lastig op een website te beoordelen. Daarom ga ik je een klein beetje vertellen over onze methodes. Methodes die zorgen voor een optimaal resultaat.

Eerlijk hout van hoge kwaliteit is de eerste stap. Om trots te zijn op wat we maken willen we het met een gerust hart kunnen verwerken. Daarom gebruiken we alleen meubeldroog FSC hout uit onze buurlanden!
Elke grove plank schaven wij zelf glad en op de juiste dikte. Tijdens dit proces doen wij alvast een voorselectie van het hout. Daarna gaan wij samenstellen volgens jou wens om uiteindelijk met het juiste hout, dikte en uiterlijk jou meubel te verwezenlijken.

kwaliteit meubelen

Details in de afwerking

Bekijk Een prachtig meubel vraagt meer van ons dan alleen het verwerken van hout. De details in het meubel maken de kwaliteit compleet daarom werken wij alleen met degelijk meubelbeslag. Standaard afwerking met zelfsluitende softclose scharnieren en lades van zeer degelijke kwaliteit is het puntje op de I.

Onze kleuren en afwerking sluiten perfect aan bij onze drang naar ultieme kwaliteit. Je hebt alleen de keuze uit hoogwaardige afwerkingen. Duurzame olie die de vezels tot diep in het hout prachtig kleurt. Makkelijk in gebruik en onderhoud en met een resultaat waar we 100% achter staan.

Wil je onze geheimen en het resultaat in het echt komen bekijken dan ben je van harte welkom in onze showroom of bekijk ons portfolio.

“The question of what you want to own is actually the question of how you want to live your life.”

– Marie Kondo

Lokale leveranciers

Wij werken alleen met lokale leveranciers en Europese houtsoorten. Zo proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

karakter eikenhout meubel meubelmakerij plank

Unieke meubelstukken

Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen, zowel in kleur als in de vlammen van het hout. Soms kunstwerken op zich. Zo is elk meubelstuk one of a kind.

Ecologisch verantwoord

Wij werken samen met kleinschalige houtzagerijen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Door deze relatief kleine afstand hebben wij een kleine belasting op het milieu. Onze meest voorkomende houtsoort is Eiken.

duurzaam hout voor meubels

Lokale samenwerking

Onze metalen onderstellen laten wij lokaal lassen. Daarna laten wij ze op een naastgelegen industrieterrein zandstralen en in 2 lagen poedercoaten. Wist je dat poedercoaten de meest ecologische manier is om metaal te behandelen! Door dit lokale en kleinschalige proces kunnen wij elke poot op maat maken en zo nodig per stuk ontwerpen en vervaardigen.