• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Unieke tafelpoot met eikenhout tafelblad

Unieke tafelpoot met eikenhout tafelblad

De slanke en minimalistische stijl van deze unieke tafelpoot komt volledig tot zijn recht met de stijlvolle eikenhouten inleg.

De combinatie van hout en staal zorgt ervoor dat je kunt genieten van de stevigheid van een stalen poot en de natuurlijke uitstraling van het hout. Zeker op een houten vloer kan juist deze combinatie zorgen voor rust en balans in de weergave van de tafel op de vloer. De contrastmogelijkheid van de poot geeft het een extra dimensie. Zo kan je kiezen voor wit staal met een zwarte houten inleg of juist voor zwart met een naturel eiken inleg. De mogelijkheden zullen wij verderop uitgebreid behandelen.

Het hout van de unieke tafelpoot met eikenhout tafelblad

Ten eerste gebruiken wij voor zowel de inleg van de tafelpoot als voor het tafelblad alleen eerlijk en duurzaam hout. Daarom nemen wij alleen hout af met een FSC-keurmerk. Dit verzekert jou ervan dat het hout uit buurlanden komt waarvan de productie eerlijk en duurzaam verloopt.

Naast duurzaamheid staat kwaliteit van de verwerking van het hout bij ons voorop. Zo gebruiken wij voor het tafelblad een stevige opbouw van diverse geselecteerde planken. Door deze onder hoge druk zijwaarts tegen aan elkaar te verlijmen krijgt het eikenhouten tafelblad hoge stabiliteit. Na de verlijming frezen en schuren wij het tafelblad netjes op zodat het mooi en vlak blijft. Uiteindelijk werken wij het tafelblad dan helemaal voor je af in een mooie olie of lak. Een tafel verlaat onze werkplaats pas als onze meubelmakers er trots op zijn!

De unieke tafelpoot

Wat deze unieke tafelpoot onder andere zo speciaal maakt is dat die vrij smal is: Hij is slechts 4 centimeter breed! Dit geeft deze tafelpoot een slanke en daarmee zeer elegante uitstraling. Dit is bovendien ook nog eens heel erg praktisch. Het ziet er niet alleen ruimtelijk uit. Het biedt ook heel veel ruimte. Bijvoorbeeld om stoelen goed te plaatsen ook aan de kopse kant van de tafel. Daarnaast lopen de tafelpoten taps toe wat prachtig inspeelt op de afgeschuinde tafelbladrand. Deze unieke tafelpoot geeft een tafel echt een lichtvoetig en zeer stijlvol minimalistisch karakter.

Ook zie je het schitterende samenspel van contrasten dat de tafelpoot in zich verenigt. Zo staat het staal van de tafelpoot tegenover de natuurlijke uitstraling van het eikenhout. Daarnaast licht het witte staal prachtig op ten opzichte van de houten inleg. Dit maakt de tafel dynamisch en speels. En tegelijkertijd bewaakt de tafel ook rust en balans. De eikenhouten inleg van de tafelpoot zorgt namelijk voor een verbinding tussen de vloer en het tafelblad. Het zijn al deze designelementen waardoor de hele tafel zowel een speelse als rustige uitstraling heeft.

Natuurlijk kun je ook nog voor hele andere contrasten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan witte tafelpoten met een zwarte inleg. Of juist aan zwarte stalen poten met een natuurlijke eikenhouten inleg. Wil je weten wat voor kleuren er voor de tafelpoten er allemaal mogelijk zijn? Kijk dan eens op deze pagina. Ook voor de inleg van de poten kun je kiezen welk materiaal jij wilt.

Maatwerk en randbewerking

Het aanpassen van de kleuren voor de tafelpoten is slechts het begin. We kunnen een unieke tafelpoot helemaal voor jou op maat maken. Misschien wil je jouw tafelpoot wel in een andere hoek plaatsen. Of wil je het profiel van de tafelpoot een maatje groter hebben. Het is allemaal mogelijk.

Ook benadrukken we graag nog even de schitterende randbewerking van het eikenhouten tafelblad. Hier kozen we voor een taps toelopende rand onder een hoek van 45 graden. Dit draagt sterk bij aan het fijne ruimtelijke gevoel dat deze tafel je geeft. Maar ook andere randbewerkingen zijn mogelijk: Alle type randbewerkingen die je maar wenst kunnen wij voor je uitvoeren.

Er is dus heel veel mogelijk. En je kunt dit allemaal met ons bespreken. Zo kunnen wij de perfecte tafel voor jou op maat maken. Wij helpen je hierin graag op weg. In onze showroom hebben we diverse stijlkamers waarin we je alle verschillende combinaties kunnen laten zien. We kunnen dan ook direct de kleuren voor je vastleggen. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Dat kun je vinden op deze pagina.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar ontwerpt en maakt maatwerk meubilair. Is je aandacht gevallen op een meubel in de showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor je aan!  Wij kunnen het hout van het meubilair behandelen in meer dan 70 kleuren. Door het toepassen van een kleur kan je het meubel aan je wens en interieur aanpassen en is het bovendien optimaal beschermd. Bevalt onze stijl je, kom dan zeker een bezoek brengen aan onze showroom in Alkmaar. We laten je graag onze kwaliteit en hoogwaardige afwerking in het echt zien.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.