• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Ronde eiken tafel

Ronde eiken tafel op maat gemaakt

De ronde eiken tafel biedt veel mogelijkheden in het interieur. De organische vorm breekt het strakke lijnen spel in het huis. De ronde tafel geeft een gezellige sfeer in huis en is dermate goed voor dineren en borrelen. De ronde tafel is praktisch en neemt minder ruimte in beslag. Je kunt extra dimensie in je huis toevoegen doormiddel een combinatie te maken met verschillende stoelen en/of kleuren. Bij een ronde tafel zijn er altijd mogelijkheden voor meer zitplaatsen, tussen de stoelen kun je bijvoorbeeld krukjes plaatsen. Een ronde tafel is gezelliger dan een rechthoekige tafel, naast het feit dat je met iedereen oogcontact blijft houden zit je ook allemaal naast elkaar.

Het hout van ronde eiken tafel

De ronde eiken tafel is gemaakt van eiken hout. Het eikenhout dat wij gebruiken komt uit buurlanden met een FSC keurmerk. Dit keurmerk geeft ons zekerheid dat wij eerlijk en duurzaam hout kunnen gebruiken voor onze meubelen. De eiken ronde tafel heeft een natuurlijke en warme uitstraling. De ronde tafel is gemaakt uit lamellen. Deze lamellen zorgen voor extra stabiliteit van het ronde blad. De lamellen worden doormiddel van hoge druk aan elkaar gelijmd. Na het lijmen wordt het blad in zijn geheel gefreesd en daarna geschuurd. Zo blijft het blad altijd mooi en vlak. De meubelmakers zorgen ervoor dat het blad glad wordt geschuurd en daarna wordt de eiken tafel in de olie of lak afgewerkt.

Onderstel van de ronde eiken tafel

De symmetrische mangrove poot biedt de perfecte mogelijkheid voor een goede beenruimte onder de tafel. De symmetrische mangrove poot komt het beste tot zijn recht onder een ronde tafel. De poot wordt vervaardigt door de metaalbewerker. Nadat hij deze heeft gemaakt wordt de poot, bij een derde, gezandstraald en gepoedercoat. Het zandstralen is van essentieel belang om zo een poot te creëren waar de poedercoating goed op hecht. De poedercoating wordt in twee lagen aangebracht. De laatste laag is een extra laag zodat de poot nóg duurzamer wordt. Het staal dat wij gebruiken komt uit Nederland. Wij hebben een groot assortiment aan op maat gemaakte poten. Wellicht heb je een ander idee of een eigen ontwerp. Deze mag je altijd met ons delen, wij staan open om met eigen ideeën aan de slag te gaan en deze te realiseren.

Aanpasbaarheid

Zoals je wellicht al van ons weet is dat wij alles zelf op maat maken. Jij bepaald de maat en wij zorgen voor de rest. Van het ontwerp tot aan de afwerking. Wij denken graag met je mee om zo al jouw wensen te kunnen vervullen. Wellicht is er alleen een andere afwerking of bevestiging nodig. Ook dan ben je bij ons op het goede adres! Kom eens een keer langs in de showroom. Je bent van harte welkom en laten jou graag onze kwaliteiten zien.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar ontwerpt en maakt maatwerk meubilair. Is je aandacht gevallen op een meubel in de showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor je aan!  Wij kunnen het hout van het meubilair behandelen in meer dan 70 kleuren. Door het toepassen van een kleur kan je het meubel aan je wens en interieur aanpassen en is het bovendien optimaal beschermd. Bevalt onze stijl je, kom dan zeker een bezoek brengen aan onze showroom in Alkmaar. We laten je graag onze kwaliteit en hoogwaardige afwerking in het echt zien.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.