• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Welke kleur vloer bij houten meubels?

welke kleur houten vloer bij houten meubels

Welke kleur vloer bij houten meubels en andersom

Welke kleur houten meubels bij een houten vloer? Deze vraag krijgen we vaker hier bij Leven in Stijl. Kun je houten meubels wel combineren met een houten vloer? En zo ja, hoe dan precies? Laten we één ding meteen duidelijk maken: ja, je kunt een houten vloer zeker combineren met verschillende kleuren houten meubels. Een eenduidige regel over hoe je dit precies doet, is er niet. Maar er zijn wel degelijk een aantal zaken waar je op dient te letten. We geven je hier een paar handige tips en een vuistregel mee.

Maatwerk tafels

Maatwerk banken

Maatwerk kasten

Vuistregel

Een houten vloer, ongeacht de kleur, geeft elk interieur meer sfeer en souplesse mee. Door daarbij ook te kiezen voor houten meubels, zoals een houten eettafel, kan dat deze karakteristieken versterken. Om dit goed te doen, is het belangrijk om te beseffen dat niet alle houten meubels bij elke houten vloer passen. De vuistregel hierbij is om ervoor te zorgen dat je houten meubels op zijn minst 3 tinten lichter of donkerder qua kleur zijn dan je houten vloer. Zorg er dus voor dat je houten meubels en je houten vloer qua kleur een mooi contrast vormen met elkaar. Dit is belangrijker dan dat je houten meubels bij elkaar passen. Houten meubels maken wij in alle maten en kleuren. Hieronder vind je een kort overzicht:

vuistregel kleur houten meubels en houten vloer

houten meubels op maat

Staal en textiel

Door een lichte en een donkere kleur hout met elkaar te contrasteren, zorg je voor een frisse en samenhangende sfeer in je interieur. Gelukkig zijn er daarnaast ook nog andere manieren om voor een mooi geheel te zorgen. Naast hout kun je natuurlijk ook nog andere materialen gebruiken. Zo kun je voor opvallende details zorgen met bijvoorbeeld een koffietafel met een houten blad, maar met stalen poten. De stalen poten breken de overgang van hout op hout. Of wat dacht je van een fijn zacht tapijt onder je houten eettafel. Niet alleen zorg je hiermee voor en eyecatcher in huis, het verbindt ook nog eens de ruimte met elkaar. Zorg er hierbij wel voor dat je voor een tapijt gaat met een zachte kleur. Denk aan een kleur zoals wit, grijs of beige.

Thuisbezorgd in NL

Wij kunnen uw meubel door heel Nederland bezorgen. Buiten Nederland? Geen probleem! Geef het dan bij uw prijsopgave aan.

Bezoek onze showroom

Kom eens langs in onze grote showroom in Alkmaar en neem gelijk een kijkje in de werkplaats

Duurzaam hout

Ons hout komt uit Nederland, Duitsland of Frankrijk. Altijd FSC gekeurd en 10% wordt herplant.

Vakmanschap

Onze meubelmakerij is bij uw bezoek aan de showroom te bezichtigen, zo zie je gelijk waar jouw unieke meubel gemaakt wordt.

Ga voor één houtsoort

Wil je diverse houten meubels in je interieur? Zorg er dan vooral voor dat deze van één en dezelfde houtsoort zijn. De kleur, de uitstraling en de nerven van verschillende houtsoorten kunnen namelijk behoorlijk verschillen van elkaar. Door het op deze manier te combineren, verschillen je meubels wel wat van elkaar qua kleur, maar zijn ze samen toch een geheel. Dit zorg voor harmonie, maar het zorgt er ook voor dat het geheel niet saai wordt.

maatwerk meubels alkmaar

Meer weten?

Wil je meer weten over welke kleur houten meubels bij je houten vloer passen? Ben je benieuwd naar meer stijltips voor je interieur? We voorzien je graag van advies op maat. Neem dus gerust contact met ons op door te bellen naar 072-5200594 of ons te mailen via [email protected].


Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maakt maatwerk meubilair. Springt er wellicht een meubel eruit in onze showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor jou aan! In onze werkplaats wordt alles gemaakt. Misschien ook die van jou. Wij kunnen het hout van het meubilair in meer dan 70 tinten. Het behoudt zijn originele kleur, in een andere tint. Het zorgt er ook voor dat het hout kwalitatief langer mee gaat. Bevalt onze stijl van meubilair? Neem dan een kijkje in onze showroom, allicht zit er iets bij dat jou bevalt.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.

Prijsopgave aanvragen

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 4.
    • Hidden