• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Eiken kast met stalen ramen

Eiken kast met stalen ramen op maat gemaakt

In onze meubelmakerij in Alkmaar maken wij geregeld mooie en diverse soorten kasten. Onder andere deze eiken kast met stalen ramen en glas. Gebruik hem deels om dingen zichtbaar neer te zetten en je rommel leg je lekker achter de deuren. Omdat wij al onze meubelen op maat maken zijn wij gespecialiseerd in dergelijk hoogwaardig maatwerk. Je kunt samen met ons je ideale kast samenstellen en door ons laten maken.

Het hout van onze op maat gemaakte eiken kast met stalen ramen

Voor onze kasten gebruiken wij een hoogwaardig massief paneel wat wij zelf hebben ontwikkeld. Deze panelen hebben diverse diktes. In tegenstelling tot massief eiken niet onderhevig aan vervormen, krimpen, uitzetten of scheuren. Massieve panelen zijn gemaakt met een om en om dwars geperste lagen massief berkenhout en voorzien van een echt Frans eikenhout toplaag. De gelaagde massieve panelen worden voor ons gemaakt in Nederland door een van de beste jachtbouw hout leveranciers.

Een bijkomend voordeel van deze panelen is dat het sterker en stugger is dan massief eiken en dus ook minder stootgevoelig. Het gebruik van het sneller groeiende berkenhout zorgt ervoor dat onze benodigde bomen veel beter kunnen worden beheerd in de moderne bosbouw. Al onze materialen zijn dan ook FSC gekeurd.
Dit hoogwaardige materiaal is verder nauwelijks van echt massief eiken te onderscheiden.

Wij kunnen het hout behandelen in meer dan 70 kleuren. Zo is er altijd een mooie passende kleur om te combineren met jouw interieur.

De stalen ramen in deze kast

De stalen ramen worden ook door ons op maat gemaakt. Je kunt daardoor zelf kiezen voor 2 hoge, lage, smalle of 1 brede deur.
Door de unieke verbinding tussen ons raamwerk en het glas ontstaat een zeer sterke en stugge constructie die mooi en soepel open en dicht gaat. Uiteraard is het openen en sluiten mede afhankelijk van de scharnieren. Wij gebruiken strakke en hoogwaardige RVS scharnieren die in dezelfde kleur als het raamwerk worden afgewerkt.

Je hebt de keuze uit ramen die met Push to Open openen of een mooi houten of minimalistisch stalen greepje.

Het raam krijgt een mooie en duurzame afwerking in de vorm van Poedercoating. Anders dan gespoten of in 1 laag gepoedercoat zijn onze ramen mooi strak egaal en stootbestendig. Het vooraf zandstralen van het raam zorgt voor een mooi strak en ruw oppervlak waarop de primerlaag goed hecht en optimaal kan worden aan gebakken. Het bakken van de primer gebeurd op 250 graden waarna een mooie egale ondergrond voor de kleurlaag ontstaat. Dankzij deze 2 voorgaande stappen is het een kwestie van aanbrengen van de door jou gekozen kleur poedercoating. Deze aangebrachte poedercoating voorziet in een slijt- en slagvaste afwerklaag. Bovendien is poedercoaten het meest milieuvriendelijk omdat er in tegenstelling tot natlakken geen oplos- en verdunningsmiddelen nodig zijn

Aanpasbaar design van deze eiken kast met stalen ramen

Zoals je weet maken wij alles op maat in onze eigen meubelmakerij. Wil je een echt uniek meubelstuk wat niemand anders heeft dan is op maat maken zeker een overweging. Je kan dan zelf of samen met ons een kast ontwerpen of een bestaand model aanpassen aan jou wensen.  Naast het bepalen van de maat en de kleur kan je natuurlijk ook de indeling zoals deuren, lades, kleppen of open vakken veranderen.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar is een meubelmakerij met een zeer compleet maatwerk assortiment. Na vele jaren ervaring als meubelmaker en interieurspecialist hebben wij een mooie collectie maatwerk producten opgebouwd. Wij kenmerken ons als een hoogwaardige meubelmaker waar het ambacht en de details onze unieke kwaliteit uitstralen.

Je bent uiteraard welkom om te komen kijken in de stijlkamers en onze showroom en daarmee zelf onze kwaliteit te beoordelen. Tijdens een bezoek aan onze showroom laten we je graag alles zien en adviseren we je daar waar jij daar behoefte aan hebt. Je kan dan gelijk ook onze werkplaats bezoeken om te zien waar en hoe wij straks gaan werken aan je meubel.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem gerust contact op door het onderstaande formulier in te vullen of contacteer ons telefonisch op 072 – 5200 594.

Prijsopgave aanvragen

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 4.
    • Hidden