• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Zwarte eiken tafel met design poot

Zwarte eiken tafel met design poot

Deze diep zwarte eiken tafel met design poot heeft een extravagant uiterlijk. De design vlinderpoot zorgt voor een elegant uiterlijk. De twee elementen samen maken dit meubel een uniek design. De bol lopende zijdes breken het . Door de in 45 graden verjongde randen lijkt het blad extreem dun. Dit lijkt bijna onrealistisch en dat is juist net onze kracht. De balans tussen stabiliteit en het strelen van het oog.

Deze subtiele strakke eetkamertafel met stalen U poot is gemaakt in onze meubelmakerij in Alkmaar. Met onze kennis en ervaring zijn wij gespecialiseerd in het maken van prachtige eiken bladen. Bij het maken van een blad kijken de meubelmakers met uiterste zorg naar knoesten en kleurnuances. Hun vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen maken de meubels stuk voor stuk uniek. Wij kunnen onze klanten de kans bieden om de meubels naar wens aan te passen. In dit proces helpen en denken wij graag mee!

Het hout van de zwarte eiken tafel met design poot

Deze eiken houten eetkamertafel is gemaakt in onze werkplaats door onze meubelmakers die met passie hun vak uitoefenen. Uit ons eigen FSC eikenhout selecteren zij voor jou alleen geschikt hout. Zij bewerken het ruwe eiken hout in de werkplaats tot een egaal, vlak en strak oppervlak.
Wij werken alleen met Europees eikenhout wat FSC gekeurd is. Zodoende wordt er voor iedere tafel die wij maken ook een deel eikenboom terug geplant. FSC Nederland staat bekend om zijn duurzame bosbouw en maakt zich hard voor het behoudt van het leefgebied van planten en dieren.

De design poot van de zwarte eiken tafel

Deze platte stalen U poot zorgt voor een minimalistisch design en geeft daarbij de maximale ruimte tussen de poten om stoelen te plaatsen. De poten ontwerpen en maken wij allemaal zelf. Nadat de poot is gemaakt word deze grondig gezandstraald. Zandstralen is een belangrijke voorbehandeling t.v.b. het proces van het poedercoaten. Het zorgt er namelijk voor dat de poedercoating maximaal en egaal hecht. Het poedercoaten gebeurt onder een elektrostatisch proces. In dit proces word er poeder aangebracht welke met een hoge temperatuur in een oven aan het staal word gebakken. Dit proces word twee keer uitgevoerd. Deze twee lagen, tevens ook de kleur, zorgt voor een optimale beschermende en vooral duurzaam oppervlak.

Aanpassing

In dit ontwerp ben je vrij in het kiezen van de maten. Voor elke ruimte is er een ander formaat. Wij denken graag met je mee en staan open voor eigen ideeën.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maakt maatwerk meubilair. Springt er wellicht een meubel eruit in onze showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor jou aan! In onze werkplaats wordt alles helemaal op maat gemaakt. Wij kunnen het hout van het meubilair in meer dan 70 tinten. Het behoudt zijn originele kleur, in een andere tint. Het zorgt er ook voor dat het hout kwalitatief langer mee gaat. Bevalt onze stijl van meubilair? Neem dan een kijkje in onze showroom, allicht zit er iets bij dat jou bevalt.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.