Tuin set van eiken voor onder de overkapping

Tuin set tafel en twee banken

Tuin set van eiken voor onder de overkapping

Dit prachtige tuin set van eiken voor onder de overkapping is gemaakt in onze werkplaats in Alkmaar. Onze meubelmakers maken de meubelen met uiterste zorg. Deze tuin set bestaat uit een tafel met brede A poot, een bankje zonder rugleuning en een bank met rugleuning. Alle items zijn voorzien van een boomstamrand. De boomstam randen geven de meubelen een stoere, degelijke en landelijke uitstraling.

Deze set is bedoeld om alleen onder een overkapping buiten te zetten.

Het hout van de tuin set

De tuin set boomstamtafel en de banken zijn gemaakt van massief eikenhout. Het eikenhout hebben wij in eigenbeheer dit geeft het voordeel dat wij zelf onze bladen kunnen samenstellen op kleurnuances en knoesten. Voor jou tafel en banken gebruiken we FSC gekeurd hout en selecteren het zo dat het mooiste hout altijd in het zicht komt. Het Duits of Frans FSC eikenhout garandeert ons dat de bosbouw duurzaam is, zo worden er altijd meer bomen aangeplant dan er voor onze tafels gebruikt wordt. De tuin set van eiken voor onder de overkapping geeft je tuin een boost.

Massief hout wat buiten komt te staan heeft een mogelijkheid om te gaan ‘werken’. Dit ‘werken’ is een reactie van het hout op de omgeving. Denk aan luchtvochtigheid, warmte, direct zonlicht etc. Al deze elementen kunnen er op den duur voor zorgen dat het hout kan gaan hol/bol trekken en dat er scheurtjes en verkleuringen ontstaan. Dit is een natuurlijk proces van het ‘werken’ van hout.

Het onderstel van de tuin set

De boomstam tafel is voorzien van een brede A poot. Deze poot is praktisch. Je kunt gemakkelijk en weg banen naar de banken. De bank met rugleuning heeft een platte straalstrip. Dit model is vervaardigd uit één geheel waar de zitting en rugleuning aan vast gezet worden.
De bank zonder rugleuning heeft een platte staalstrip in U vorm. De zwarte poedercoating geeft een mooie egale matte uitstraling. Nadat de poot is gemaakt laten wij deze grondig zandstralen. De poedercoat primer die op dit ruwe gezandstraalde oppervlak wordt aangebracht zal mooi uitvlakken en een perfecte basis vormen voor de eind laag. Het aanbrengen van deze eind laag is een secuur werk omdat geen plekje vergeten mag worden, dankzij de grondige voorbehandeling krijgt deze eind laag een prachtig egaal en duurzaam uiterlijk. Je kunt bij ons kiezen uit meer dan 10 standaard kleuren en op aanvraag zijn nog ruim 140 andere kleuren mogelijk.

Aanpasbaarheid van de tuin set

De maten van de tafel en de banken zijn geheel zelf te bepalen in breedte en lengte maar ook dikte. Deze boomstam tafel kan ook uitgevoerd worden in andere vormen. Zie het portfolio voor meer ideeën.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maakt maatwerk meubilair. Springt er wellicht een meubel eruit in onze showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor jou aan! In onze werkplaats is alles gemaakt. Misschien ook die van jou. Wij kunnen het hout van het meubilair in meer dan 70 tinten. Het behoudt zijn originele kleur, in een andere tint. Het zorgt er ook voor dat het hout kwalitatief langer mee gaat. Bevalt onze stijl van meubilair? Neem dan een kijkje in onze showroom, allicht zit er iets bij dat jou bevalt.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.

Prijsindicatie

  • Vraag direct een prijsopgave aan

  • Geef hier je wensen aan zoals de maten, kleuren of advies
  • Voeg hier eventuele bijlages bij zoals foto's of schetsen. De toegestane documenten zijn jpg, png en pdf.
    Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, jpeg.