• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Ovale tafel met schuine rand

Ovale tafel met schuine rand

Deze ovale tafel met slanke mangrove poot in het midden is volledig op maat en in eigen beheer gemaakt. Bij Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maken wij alle meubels op maat, zoals deze elegante ovale zwarte eettafel. Wij leveren hoge kwaliteit meubelen gepersonaliseerd naar jouw wensen.

Het hout voor de ovale tafel met schuine rand

Deze ovale tafel met schuine rand en slanke mangrove poot is gemaakt van eikenhout. Dit eikenhout is in exacte selectie verwerkt op een kern van massief gelaagd berken. Doordat deze kern in diverse lagen onder hoge druk tot stand is gekomen ontstaat een zeer hard materiaal waarin ook geen vervorming of scheurvorming zal ontstaan. De werking die we van massief eiken gewent zijn is hierbij verleden tijd. Het gelaagde hout is door zijn uniforme en homogene eigenschappen een van de meest stabiele houtsoorten voor de meubelmaker. Je hebt wel het uiterlijk en gevoel van een massief eiken tafel maar niet de “nadelen”.

Zwarte afwerking of toch iets anders?

De afwerking die wij op deze tafel hebben toegepast is de StijlCoatings VantaBlack. Wij brengen deze afwerking aan in 3 lagen waardoor een unieke en diep zwarte afwerking ontstaat. Uiteraard hebben wij vele andere kleuren van blank eiken tot kersenrood. Een van de kleuren die ik nog wel wil uitlichten is de VantaBrown, deze afwerking geeft een geweldige zweem van zeer donkerbruin wat door het zwart komt. Je behoud zo iets meer van de natuurlijke tint gecombineerd met het mooie donkere zwart in de tafel.

Bekijk ook eens  onze 70 andere tinten, je kunt ze op deze pagina bekijken.

Slank mangrove onderstel

De poot onder deze tafel is onze slanke mangrove poot, de naam krijgt hij door de slanke neerwaartse staanders die de tafel een ongelofelijke stabiliteit geven. Zeker bij een tafel zoals deze ovale tafel met schuine rand is dit een perfecte en bijna natuurlijke combinatie. Alle kokers worden vervaardigd uit dikwandig staal van 5x5cm en worden daarna strak en secuur aan elkaar gelast. Om een maximaal strak en duurzaam oppervlak te krijgen behandelen wij deze poot voordat hij zijn definitieve kleur krijgt. Om te beginnen wordt de poot na het lassen helemaal ontdaan van lasspatten en pitjes waarna hij rondom helemaal zal worden gezandstraald. De laatste 2 stappen zijn het aanbrengen van de poedercoat primer die na het bakken in de oven een mooie egale laag vormt als voorbehandeling voor de eindlaag. Deze laatste laag die ook in de oven op de poot zal worden gebakken is de kleurlaag, deze poeder bezit de kleur en de structuur die de poot uiteindelijk zijn mooie en zeer sterke afwerking geven.

Ben je nieuwsgierig welke kleuren en allemaal beschikbaar zijn? Kijk dan eens op deze pagina.

Aanpasbaarheid

Bij Leven in Stijl houden we van maatwerk en uitdaging. Er zijn zoveel mogelijkheden op de markt en dat maakt het extra lastig om een definitieve keuze te kunnen maken op basis van de kwaliteit. Dankzij onze lange ervaring kunnen wij goed meedenken in de wensen en mogelijkheden. Kom je er niet helemaal uit welk model of maat je nodig hebt of twijfel je of de stoelen wel gaan passen? wij helpen je daar graag bij.

Showroom

In Alkmaar hebben wij onze werkplaats en showroom waarin diverse tafels staan zoals deze ovale tafel met schuine rand. In onze showroom hebben we diverse stijlkamers gecreëerd om zo te laten zien wat wij zoal maken en waar we voor staan. Naast de kwaliteit en sfeer willen wij jou graag meer uitleggen over onze visie. Je bent van harte welkom voor een bezoek, bekijk de kwaliteit persoonlijk en vraag ons gerust om advies.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar ontwerpt en maakt maatwerk meubilair. Is je aandacht gevallen op een meubel in de showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor je aan!  Wij kunnen het hout van het meubilair behandelen in meer dan 70 kleuren. Door het toepassen van een kleur kan je het meubel aan je wensen en interieur aanpassen en is het daarnaast optimaal beschermd. Bevalt onze stijl je, kom dan zeker een bezoek brengen aan onze showroom in Alkmaar. We laten je graag onze kwaliteit en hoogwaardige afwerking in het echt zien.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.