• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Massief eikenhouten eet tafel

Massief eikenhouten eet tafel op maat gemaakt met boomstamranden

Deze massief eikenhouten eet tafel is speciaal voor onze klant op maat gemaakt. Omdat wij al onze meubelen op maat maken bepaal je zelf het uiterlijk, de maten en de kleur.

Het hout van de massief eikenhouten eet tafel

Deze tafel is gemaakt van massief eikenhout. Ons eikenhout is altijd afkomstig uit onze omringende landen en FSC gekeurd. Door ons hout zo lokaal mogelijk te kopen zijn er minimale transportkosten nodig. Daarnaast weten we zeker dat al het hout wat zal worden gekapt voor onze meubelen ook weer zal worden aangeplant. Anders dan hout wat uit de Oostbloklanden komt zal in Duitsland en Frankrijk altijd meer worden aangeplant dan er wordt gekapt.

De poten onder de massief eikenhouten eet tafel

Onder de eettafel zit de mangrove asymmetrisch bevestigd. Deze dwarspoot is opgebouwd uit stalen kokers en kan in diverse diktes voor je worden vervaardigd, in dit geval hebben wij kokers van 8x8cm gebruikt. Deze stalen kokers zijn vakkundig gesneden en aan elkaar gelast. Het geheel is vervolgens gezandstraald en afgewerkt in 2 lagen poedercoating voor een mooi strak en egaal resultaat beschikbaar in diverse kleuren. Wist je dat poedercoaten de meest duurzame manier is om staal mee af te werken, het geeft de minste uitstoot aan chemicaliën en is ook nog eens veel harder en sterker dan lak en verf.

Aanpasbaar

Alles is op maat gemaakt in onze eigen werkplaats in Alkmaar, je kan daardoor vrijwel alles aan je wensen laten aanpassen. Je kan uiteraard ook een keer bij ons komen kijken in de showroom met daaronder de grote werkplaats. We laten je graag zien hoe en waarmee wij al onze mooie meubelen maken.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maakt maatwerk kwaliteits meubilair . Springt er wellicht een meubel eruit in onze showroom, sociale media of portfolio maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor jou aan!

In onze werkplaats is alles gemaakt. Misschien straks ook die van jou. Wij behandelen het hout van het meubilair in meer dan 70 tinten. Het behoudt zijn originele kleur of wordt afgewerkt in een van onze mooie StijlCoatings kleuren. Bevalt onze stijl van meubilair? Neem dan een kijkje in onze showroom, allicht zit er iets bij dat jou bevalt of kunnen we samen iets moois gaan ontwerpen.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.