• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Kruk met houten poten

Kruk met houten poten

Deze kruk  met houten poten kan op maat worden gemaakt voor jou. Groter zitvlak? Hogere kruk? Dit is allemaal mogelijk. Wij maken alles op maat. Hierbij kunnen wij jou meenemen van ontwerp tot aan de afwerking. De kruk heeft een standaard maat en is voorzien van 4cm dik massief eiken. Het eiken wat wij gebruiken komt uit buurlanden. Wij gebruiken alleen eiken uit buurlanden om onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te reduceren waar mogelijk is. Onze houtopslag is inpandig en heeft daarom de goede eigenschappen, hierbij kun je denken aan een optimale vochtigheidsgehalte en optimale verwerkingstemperatuur. Al deze factoren zorgen ervoor dat het hout zo stabiel mogelijk is deze te verwerken tot diverse meubelen. Hout blijft een natuurproduct waardoor de kans altijd aanwezig blijft dat eiken kan gaan scheuren/kromtrekken etc. Dit maken de meubels juist karakteristiek en doet een meubel tot leven komen.

Het hout van de kruk met houten poten

Het hout dat gebruik wordt voor de kruk is eiken hout. Dit eiken hout wordt verkregen uit omliggende landen. Zoals hierboven al beschreven is hout een natuurlijk product met karakter. De kruk met houten poten kan in verschillende kleuren worden afgewerkt. Je kunt een keuze maken uit onze StijlCoatings Premium Kleuren of  Stijlcoatings Premium Transparant. Ben je nieuwsgierig welke kleuren wij allemaal in ons assortiment hebben? Klik hier om alle kleuren te ontdekken.

De houten poten van de kruk

De kruk heeft een zitoppervlak waaraan de poten in verstek zijn verlijmd. De kruk met houten poten heeft een simpel ontwerp maar is een degelijke kruk. De poten hebben vilt aan de onderzijde zodat deze geen beschadigingen op de vloer kunnen maken. De poten van de kruk worden net zoals het zitvlak van de kruk afgewerkt in de kleur die jij mooi vindt. Wij hebben een breed assortiment aan kleuren die je op deze pagina kunt vinden. De afwerkingen bestaan uit de Stijlcoatings premium transparant. Deze collectie bevat 2 kleuren en Texel en Terschelling. Het verschil tussen deze twee kleuren is dat de ene net wat lichter van kleur is dan de andere. De lak heeft een ultra transparante matte basis. Deze lak is gemakkelijk in onderhoud. Etensresten en drinken kun je gemakkelijk met een vochtige doek verwijderen. De lak is onderhoudsarm en is echt kinderproof!
De collectie Stijlcoatings Premium kleur bestaan uit olie. Deze basis is een mengeling van natuurlijke olie en hard waxen. Aan deze basis zijn kleuren toegevoegd die je kruk net een andere uitstraling geven. Het eiken hout neemt het olie op en zal, aan de hand van de gekozen kleur, de kruk een mooie matte kleur geven.

Gebruik

Het gebruik is een kwestie van maatvoering. Met de huidige maten wordt het gezien als kruk. Om een voorbeeld te noemen kan het zitvlak vergroot worden. Zo groot dat het wellicht ook kan dienen als salontafel met een bijpassende bijzettafel. Daarnaast verstellen in hoogte, waardoor het ook kan dienen als een barkruk. Of verstellen in lengte voor een mooie eiken houten bank! Samen komen we er zeker wel uit!

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar ontwerpt en maakt maatwerk meubilair. Is je aandacht gevallen op een meubel in de showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor je aan!  Wij kunnen het hout van het meubilair behandelen in meer dan 70 kleuren. Door het toepassen van een kleur kan je het meubel aan je wens en interieur aanpassen en is het bovendien optimaal beschermd. Bevalt onze stijl je, kom dan zeker een bezoek brengen aan onze showroom in Alkmaar. We laten je graag onze kwaliteit en hoogwaardige afwerking in het echt zien.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.

Prijsopgave aanvragen

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 4.
    • Hidden