• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Grote zwarte ovale tafel

Grote zwarte ovale tafel met visgraat

Een ovale tafel geeft een heel ander gevoel dan een rechthoek, het ontbreken van de hoeken maakt hem vriendelijk. Zeker wanneer je de tafel in een grote ruimte plaatst zal hij door zijn vorm een veel minder volumineuze uitstraling geven maar toch een prachtige lengte hebben. Deze lengte zorgt voor een enorm aantal zitplaatsen die door de vorm ook een gezellige verhouding tot elkaar krijgen. Wil je de tafel niet met visgraat maar gewoon strak dan is dat geen enkel probleem, wij kunnen vrijwel alle aanpassingen voor je maken.

Eikenhout kan in vele afwerkingen

Deze grote zwarte ovale tafel is gemaakt van gelaagd massief hout met zeer harde en gestabiliseerde kern met een massief eikenhout visgraat. Dankzij dit materiaal is het meubel 100% vormvast en is hij optimaal in vorm te bewerken. Op deze manier kan je deze grote zwarte ovale tafel helemaal aan te passen aan je interieur en persoonlijke voorkeur. Klik op afwerkingen om alle verschillende afwerkingen allemaal te bekijken.

Stalen ovale poot met stalen ribben

Deze unieke poot hebben wij ontworpen in diverse maten, de mooie stalen ribben staan rechtop en geven de poot ondanks zijn formaat een luchtig uiterlijk. Het maken van deze poot is erg arbeidsintensief en kost vele uren om elke strip te zagen en te lassen. Nadat de poot helemaal in elkaar is gelast zal hij worden gezandstraald om een mooi schoon en licht geruwd oppervlak te krijgen. Na het zandstralen zal de poot worden gepoedercoat. Dit proces zorgt voor een zeer harde beschermende laag die op het staal wordt gebakken in een grote oven. Door dit in 2 lagen te doen ontstaat een zeer sterk en goed slijtbestendige afwerking in de kleur naar wens.

Maat, rand en vorm

Deze grote zwarte ovale tafel is gemaakt in een mooie grote ovale vorm op verzoek van deze klant. Maar naast het ovaal hebben wij nog vele andere vormen waarin wij een grote ovale eettafel of vergadertafel op maat voor je kunnen maken. Zo hebben wij ook een bolle vorm, een Deense vorm, een rechthoek met ronde hoeken en nog veel meer. Voor elke vorm is wel een oplossing mogelijk die we samen met jou kunnen bespreken en voorleggen. Naast de vorm van het blad kan ook de rand van het blad worden aangepast, dit model is voorzien van een rand die 10mm recht staat en daarna schuin wegloopt onder 45 graden. Maar ook een half bolle rand naar onderen geeft een hele mooie exclusieve uitstraling, en laat zich heel goed combineren met deze poot.

De maat is iets waarin wij opvallen, zodra de maat oploopt boven de 300cm zijn er niet veel meubelmakers die deze techniek beheersen voor een visgraat in deze maat. Ook het maken van de randbewerking is in dat geval een nogal specifieke bewerking waarvoor de nodige kennis en kundigheid nodig zijn. Kom daarom voor een grote zwarte ovale tafel of elke andere kleur eens bij ons langs en bespreek de vele mogelijkheden.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar ontwerpt en maakt maatwerk meubilair. Is je aandacht gevallen op een meubel in de showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor je aan!  Wij kunnen het hout van het meubilair behandelen in meer dan 70 kleuren. Door het toepassen van een kleur kan je het meubel aan je wens en interieur aanpassen en is het bovendien optimaal beschermd. Bevalt onze stijl je, kom dan zeker een bezoek brengen aan onze showroom in Alkmaar. We laten je graag onze kwaliteit en hoogwaardige afwerking in het echt zien.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.