Eiken tafel met bank

, ,
Eiken tafel met bank en zwart stalen onderstel

Eiken tafel met bank

De eiken tafel en bank zijn geheel op maat gemaakt. Onze meubelmakers doen hun best om de mooiste bladen te maken. Door het hoogwaardige materiaal wat wij gebruiken zijn alle meubels uniek en eigentijds. Wij kunnen onze klanten de kans bieden om de meubels naar wens aan te passen, wij helpen en denken graag met jou mee.

Het hout van de tafel en bank

Deze eiken houten eetkamertafel en bank is gemaakt in onze werkplaats door onze meubelmakers die met passie hun vak uitoefenen. Uit ons eigen FSC eikenhout selecteren zij voor jou alleen geschikt hout. Zij bewerken het ruwe eiken hout in de werkplaats tot een egaal, vlak en strak oppervlak.
Wij werken alleen met Europees eikenhout wat FSC gekeurd is. Zodoende wordt er voor iedere tafel die wij maken ook een deel eikenboom terug geplant. FSC Nederland staat bekend om zijn duurzame bosbouw en maakt zich hard voor het behoudt van het leefgebied van planten en dieren.

Deze tafel heeft mooie afgeronde hoeken en heeft een tonvormige uitstraling.

De design poot van de tafel en bank

Het onderstel van de tafel wordt geheel op maat gemaakt. Deze vorm van een brede A is zeer praktisch, het zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk op de bank kunt gaan zitten. Het onderstel van de bank is ook volledig op maat gemaakt. De bank is zo ontworpen dat deze ergonomisch en comfortabel zit. Nadat de poot is gemaakt wordt deze eerst gezandstraald en daarna wordt deze voorzien van twee lagen poedercoat. Zandstralen is een belangrijke voorbehandeling t.v.b. het proces van het poedercoaten. Het zorgt er namelijk voor dat de poedercoating maximaal en egaal hecht. Het poedercoaten gebeurt onder een elektrostatisch proces. In dit proces wordt er poeder aangebracht welke met een hoge temperatuur in een oven aan het staal word gebakken. Dit proces wordt twee keer uitgevoerd. Deze twee lagen, tevens ook de kleur, zorgt voor een optimale beschermende en vooral duurzaam oppervlak.

Aanpassing

Heb jij een specifieke maat dan kunnen wij deze speciaal voor jou op maat maken.  Het tafelblad kan aangepast worden in lengte en breedte maar ook in de dikte. De bank kan alleen worden aangepast op breedte. Kom je er niet uit? Ons team staat klaar om jou te helpen. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan om te zien of wij ook voor jou deze tafel kunnen maken.

Optioneel kunnen wij ook een zit- en rug kussen voor jou op maat maken. Het zitkussen heeft aan de onderzijde een antislib stof wat zorgt dat het kussen niet kan gaan glijden.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maakt maatwerk meubilair. Springt er wellicht een meubel eruit in onze showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor jou aan! In onze werkplaats wordt alles helemaal op maat gemaakt. Wij kunnen het hout van het meubilair in meer dan 70 tinten. Het behoudt zijn originele kleur, in een andere tint. Het zorgt er ook voor dat het hout kwalitatief langer mee gaat. Bevalt onze stijl van meubilair? Neem dan een kijkje in onze showroom, allicht zit er iets bij dat jou bevalt.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.