• 400m² showroom
  • Hoogwaardige materialen
  • 100% Duurzaam FSC hout
  • Alles op maat gemaakt
  • Thuisbezorging in heel Nederland

Eettafel voor stoelen rondom

Massief eikenhout eettafel voor stoelen rondom

Deze massief eiken houten eettafel hebben wij gecombineerd met onze brede A poot. Deze poot hebben wij ontworpen omdat veel mensen niet goed uitkomen met de ruimte in huis en het aantal stoelen wat ze graag willen plaatsen. Bij een tafel van 220cm heb je bij deze tafel ook echt 220cm aan ruimte voor de stoelen. Je kan zelfs beide kopse kanten gebruiken voor het plaatsen van stoelen. Daarnaast leent hij zich ook uitstekend voor de combinatie met een bank, door de constructie van de poot heb je volop ruimte om in te stappen.

Het hout van de massief eiken houten eettafel voor stoelen rondom

Deze tafel is gemaakt van massief eikenhout en is bij de afgebeelde tafel 4cm dik. Wij pakken en selecteren onze ruwe balken allemaal handmatig waarna we ze machinaal gaan schaven tot recht en vlak zijn en de perfecte dikte hebben bereikt. Door de planken na het schaven op de juiste manier samen te stellen ontstaat een mooi egaal en stabiel oppervlak. Dit proces van stabiele en egale samenstelling is 1 van de vele punten waarmee wij onderscheid maken.

Ons FSC hout komt allemaal uit Duitsland of Frankrijk waardoor wij er zeker van zijn dat al het hout wat wij gebruiken ook weer zal worden aangeplant. De duurzame FSC bosbouw garandeert ons dat de bossen niet alleen behouden blijven maar er ook steeds meer bos zal worden aangeplant.

Wij kunnen het hout behandelen in meer dan 70 kleuren. Zo is er altijd een mooie passende kleur om te combineren met jouw interieur.

De poot die zorgt voor veel ruimte

Wij hebben deze tafel voorzien van onze Brede A onderstel. Dit onderstel is ontstaan door de grote vraag naar een tafel waarbij je niet beperkt wordt door de tussenruime bij de poten of waar de poten bij je benen in de weg zitten. Na enkele prototypes hebben wij het afgebeelde model geperfectioneerd en een extra model met de tussenligger hoog tegen het tafelblad aan. Bij dit laatste model heb je dus ook geen stalen balk meer bij je benen zitten.

Onze stalen poten krijgen de meest mooie en duurzame afwerking die momenteel mogelijk is. Anders dan gespoten of in 1 laag gepoedercoat zijn onze onderstellen wel mooi strak egaal en stootbestendig. Het vooraf zandstralen van de poot zorgt voor een mooi strak en ruw oppervlak waarop de primerlaag goed hecht en optimaal kan worden aan gebakken. Het bakken van de primer gebeurt op 250 graden waarna een mooie egale ondergrond voor de kleurlaag ontstaat. Dankzij deze 2 voorgaande stappen is het een kwestie van aanbrengen van de door jou gekozen kleur poedercoating. Deze aangebrachte poedercoating voorziet in een slijt- en slagvaste afwerklaag. Bovendien is poedercoaten het meest milieuvriendelijk omdat er in tegenstelling tot natlakken geen oplos- en verdunningsmiddelen nodig zijn

Aanpasbaar

Zoals alles in onze meubelmakerij en showroom is ook hier alles op maat mogelijk, elke maat, kleur, dikte en vorm. Zo kan je naast een rechthoekige tafel bij deze poot ook heel goed kiezen voor een Cirque, Ovaal of een rechthoek met iets ronde hoeken. Maar naast het model kan je ook de randen nog laten afschuinen of een bolle rand rondom laten aanbrengen. Wil je graag inspiratie opdoen, kijk dan eens op onze portfolio pagina of onze social media platforms en kijk welke combinatie het best in je interieur zal passen.

Stoelen en banken op maat bekleed

Wij bekleden ook een mooie collectie aan stoelen en banken geheel op maat. De hoogwaardige kwaliteit van onze meubelen vind je uiteraard ook terug in de stoelen. In onze showroom kan je kiezen uit meer dan 1000 stoffen, kleuren, leder en suede. Zelfs het bekleden van stoelen met meerdere soorten stof op 1 stoel is bij ons mogelijk.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar is een meubelmakerij met een zeer compleet maatwerk assortiment. Na jaren ervaring als meubelmakers en interieurspecialist hebben wij een mooie collectie maatwerk producten opgebouwd. Wij kenmerken ons als een hoogwaardige meubelmaker waar het ambacht en de details onze unieke kwaliteit uitstralen.

Je bent uiteraard welkom om te komen kijken in de stijlkamers en onze showroom en daarmee zelf onze kwaliteit te beoordelen. Tijdens een bezoek aan onze showroom laten we je graag alles zien en adviseren we je daar waar jij daar behoefte aan hebt. Je kan dan gelijk ook onze werkplaats bezoeken om te zien waar en hoe wij straks gaan werken aan je meubel.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem gerust contact op door het onderstaande formulier in te vullen of contacteer ons telefonisch op 072 – 5200 594.