Eetkamer boomstamtafel

boomstam tafel gemaakt van eikenhout

Eetkamer boomstamtafel

Dit is een boomstamblad, maar dan net even anders. Het blad heeft ongelijke koppen. De koppen zijn de uiteindes van iedere lamel. De lamellen worden op verschillende lengtes aan elkaar gelijmd tot de ideale bladverbreding. De bladverbreding wordt afgemaakt met twee mooie boomstamranden. Deze boomstamtafel geeft eigenwijs en speels effect in de eetkamer hoek. Deze tafel is in elke gewenste lengte/breedte op maat te maken. Onder aan de pagina kun je gemakkelijk een prijsopgave opvragen. Vermeld bij de aanvraag jou gewenste maten en evt. opmerkingen!

Het hout van de eetkamer boomstamtafel

Deze eiken eetkamer boomstamtafel is gemaakt in onze meubelmakerij door meubelmakers met passie voor hun ambacht!  Zij stellen het blad samen van Europees FSC gecertificeerd eiken hout. Bij het samenstellen van het blad wordt er gekeken naar knoest en scheuren. Door het gebruik van hoogwaardig materiaal kunnen wij de mooiste meubelen maken in onze eigen meubelmakerij in Alkmaar.

Doordat wij het hele proces zelf uitvoeren kunnen wij bijsturen waar nodig. Veel knoesten of weinig knoest. Veel kleur nuance of zo egaal mogelijk. Het verschil van de boomstamranden is ook te bepalen, heel schuin of juist zo recht op mogelijk. Boomstamranden met uitstulpingen en grillige vormen of juist zo strak mogelijk. Jij bedenkt het, wij maken het.

De design poot van de eetkamer boomstamtafel

De spreidpoot is de meest praktische poot in ons assortiment. Deze zorgt ervoor dat er tussen de poten altijd een stoel kan én dat je de kopse kant ook kan gebruiken om aan de te zitten zonder dat benen in de weg zitten met de poot. Het ontwerp is een degelijk en stabiel model. Nadat de poot is gemaakt wordt deze eerst gezandstraald en daarna wordt deze voorzien van twee lagen poedercoat. Zandstralen is een belangrijke voorbehandeling t.v.b. het proces van het poedercoaten. Het zorgt er namelijk voor dat de poedercoating maximaal en egaal hecht. Het poedercoaten gebeurt onder een elektrostatisch proces. In dit proces wordt er poeder aangebracht welke met een hoge temperatuur in een oven aan het staal word gebakken. Dit proces wordt twee keer uitgevoerd. Deze twee lagen, tevens ook de kleur, zorgt voor een optimale beschermende en vooral duurzaam oppervlak.

Aanpassing

Heb je een ruimte en vindt je het lastig hoe je deze moet inrichten en met wat voor meubels? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Leven in Stijl denkt graag met jou mee als het gaat om omgeving/ruimte en maten. Wij maken voor elke ruimte een passend ontwerp. De tafel kan voorzien worden van gelijken en ongelijke koppen.

Heb jij een specifieke maat dan kunnen wij deze speciaal voor jou op maat maken.  Het tafelblad kan aangepast worden in lengte en breedte maar ook in de dikte. Kom je er niet uit? Ons team staat klaar om jou te helpen.

Over ons

Leven in Stijl Meubelmakerij te Alkmaar maakt maatwerk meubilair. Springt er wellicht een meubel eruit in onze showroom, sociale media of portfolio? Maar voldoet het nog niet geheel aan jouw wensen. Dan passen wij dit graag voor jou aan! In onze werkplaats wordt alles helemaal op maat gemaakt. Wij kunnen het hout van het meubilair in meer dan 70 tinten. Het behoudt zijn originele kleur, in een andere tint. Het zorgt er ook voor dat het hout kwalitatief langer mee gaat. Bevalt onze stijl van meubilair? Neem dan een kijkje in onze showroom, allicht zit er iets bij dat jou bevalt.

Kijk op onze contact pagina voor actuele openingstijden. Ons werk is ook te bezichtigen via sociale media. Wij zijn te vinden op Instagram en Pinterest. Als je een vraag hebt, neem dat contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen, of bereik ons telefonisch met 072 – 5200 594.