•  Alles op maat gemaakt
  •  Eigen ontwerp
  •  Ambachtelijke werkwijze

 

Over ons

Leven in Stijl voor Meubels op Maat

Bij ons kunt u terecht voor het op maat laten maken van een meubel uit de collectie van de website of voor het vervaardigen van een meubel geheel naar uw eigen wensen en ontwerp. Onze specialiteit is het ontwerpen en maken van tijdloze meubelen met een natuurlijk, warm, vintage, industrieel of landelijk uiterlijk. Daarbij is maatwerk en ecologisch bewustzijn onze basis, u bepaalt zelf in welke houtsoort, maat en kleur.

Wij proberen onze materialen zo ecologisch en lokaal mogelijk in te kopen, zo gebruiken wij bijna 100% hout uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië waarvan wij zeker weten dat het na de kap weer wordt aangeplant.

Ons bedrijf bestaat uit 8 mensen, een grote bedrijfshal, twee bakwagens, een aantal robuuste machines en heel veel hout! Christian Mollee is eigenaar en ontwerper en is daarnaast verantwoordelijk voor de inkoop van materiaal en de dagelijkse gang van zaken. Niki Nelissen is als mede eigenaar verantwoordelijk voor de administratie,Bij leven in stijl is de werkplaats en de showroom in hetzelfde pand gevestigd voor een duidelijk beeld van de mogelijkheden en authentieke arbeidswijze planning en de styling van onze showroom. Ons team van meubelmakers is verantwoordelijk voor de uitwerking van de schetsen en ideeën. Door onze ambachtelijke manier van werken stellen wij elk meubel afzonderlijk en gebalanceerd samen. Iedere balk, stam of plank word bekeken en krijgt de beste bestemming in het meubel. Het ontwerp wat wij samen met u ontwerpen wordt met het hele team doorgesproken, uitgewerkt en leidt uiteindelijk tot een geweldig meubelstuk.

Maatwerk

De meubelen die wij maken zijn zelden standaard. Vrijwel alle meubels die bij ons worden besteld zijn volledig aan de wensen van de klant aangepast. De kosten voor maatwerk meubelen vallen relatief erg mee. Er wordt nog vaak gedacht dat maatwerk meubilair erg duur is. Omdat wij alles op ambachtelijke wijze maken zonder gebruik te maken van computergestuurde machines kunnen wij relatief gemakkelijk een meubel in maat aanpassen. Alles wordt met de hand gemeten en afgetekend, een paar aanpassingen in de tekening en onze meubelmakers maken voor u het meubel wat helemaal is afgestemd op uw wensen, ruimte en uw interieur.

Unieke elementen

Wij kopen geregeld grote partijen industriële of bijzondere artikelen zoals stalen magazijnbakken, oude school- of theaterstoelen, glas-in-lood ramen, oude boerderijramen en veel meer van dit alles. Veel van dHet gebruik van industriële ijzeren magazijnbakken in beeldeze artikelen gebruiken wij weer om in te bouwen in onze meubelen. Juist deze toevoeging maakt ieder meubel uniek en bijzonder van uiterlijk. Wij hebben inmiddels goede
naam gemaakt met het maken van unieke meubelstukken. Kleinere aantallen opgekochte elementen gebruiken wij om een beperkt aantal van te maken. Deze meubelen zijn in kleine oplage en daarom soms niet op maat te bestellen. Ze zijn in dermate kleine oplage gemaakt dat ze super uniek zijn en je ze nergens anders zult tegenkomen.

Hout en leveranciers

Wij werken alleen met lokale leveranciers en Europese houtsoorten. Dankzij onze samenwerking met de kleinschalige houtzagerij in Obdam kunnen wij alle houtsoorten in alle maten krijgen. Wij zoeken zelf bomen uit die De houtzagerij in Frankrijkvervolgens worden gezaagd en gedroogd waarna ze geschikt zijn voor het meubelmaken. Het werken met de meest bijzondere houtsoorten is voor ons een uitdaging, wij verwerken o.a. Olijf, Taxus, Douglas, Eiken, Iepen, Vuren, Plataan, Birdseye Maple, en diverse notenhout soorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zowel in kleur alswel de vlammen in het hout. Deze vlammen zijn bij sommige soorten werkelijk kunstwerken op zich. De metalen onderstellen laten wij lokaal lassen waarna ze worden behandeld door ze te zandstralen en vervolgens in 2 lagen te poedercoaten. Door deze lokale samenwerking kunnen wij elke poot op maat laten maken, het per stuk ontwerpen en vervaardigen is voor ons geen enkel probleem.

Hoe het begon

Christian Mollee en Niki Nelissen zijn met Leven in Stijl begonnen in 2007. Eerst in een hal van 250m2 aan de Lorentzstraat in Alkmaar en in 2010 is daar om de hoek een hal van 200m2 aan de Kameringh Onnesstraat bij gekomen. Door de groei van onze werkzaamheden en het uitbreiden van ons machinepark bleek deze hal na 4 jaar te klein te zijn geworden. In juli 2012 hebben wij het hele bedrijf verhuisd naar ons huidige pand aan de Edisonweg 5E in Alkmaar. In ons 850m2 grote pand met een hoogte van ruim 7 meter hebben wij voorlopig voldoende ruimte voor de werkplaats en de opslag van hout, decoratie en de unieke industriële elementen. Naast onze eigen showroom hebben wij nog een Shop in Shop vestiging in Loods5 Zaandam. Bent u benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is, hoe onze meubelen en afwerking er uit zien of wat wij zoal aan houtsoorten en decoratieartikelen hebben staan dan bent u van harte welkom. U kunt elke dag op afspraak langskomen en van donderdag tot en met zaterdag zijn wij altijd open en kunt u van 10:00 – 16:00 uur onder het genot van een kop vers gemalen koffie eens rustig rondkijken.

Wij hopen u een keer bij ons te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,

Team Leven in Stijl

© 2014 - 2017 Leven in Stijl - Edisonweg 5E, 1821 BN Alkmaar, Nederland
072 - 5200594072 - 5200594