Een echt schapenvacht kopen doe je bij Leven in Stijl

ook maken wij kussens op maat voor de bank met rugleuning speciaal voor u
Hoe onderhoud ik mijn schapenvacht en is een echt schapenvacht goed voor je gezondheid en die van een baby?

Een natuurlijk echt schapenvacht is mooi om te zien en lekker comfortabel. Schapenvachten worden al eeuwen door de mens gebruikt als comfortabele kleden of om kleding van de wil te maken. Er zijn onnoemelijk veel doeleinden voor het gebruik van een echt schapenvacht.

Een schapenvacht is goed voor de baby

Een schapenvacht heeft ook bijzondere eigenschappen waardoor het voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Het is onder andere uitermate geschikt wanneer u een lange tijd moet zitten of liggen. Omdat de haren kort en dicht op elkaar zijn gelooid houdt het veel warmte vast. Hierdoor is het goed voor de bloedcirculatie en effectief tegen rugklachten. Een schapenvacht blijkt na recentelijk onderzoek ook erg goed te zijn voor een baby, wij hebben de nodige informatie daarover voor u verzamelt:

Nieuw onderzoek 8 september 2014 : Het slapen op een dierenhuid vermindert kans op astma bij baby!

Baby’s die slapen op schapenvacht hebben veel minder kans om op latere leeftijd astma te ontwikkelen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.  Als kinderen in de eerste drie maanden van hun leven slapen op een schapenvacht dan hebben ze op 6-jarige leeftijd 79% minder kans op astma.
Wetenschappers verzamelden vanaf 1998 informatie over de gezondheid van 2.441 baby’s. Meer dan de helft van de kinderen sliep destijds op verzoek van de wetenschappers enkele maanden op een dierenvacht.
Deze kinderen bleken op latere leeftijd gemiddeld genomen minder vaak astma en aanverwante aandoeningen te ontwikkelen. Zelfs op 10-jarige leeftijd was het effect nog duidelijk meetbaar. De kinderen die als baby op een dierenhuid hadden geslapen, hadden in deze fase van hun leven 41% minder kans op astma dan leeftijdsgenoten die nooit op een vacht hadden geslapen.

Waarschijnlijk bieden microben in dierenvachten kinderen bescherming tegen de longziekte waardoor de Echte schapenvacht goed is voor de baby

Bekijkt u ook eens deze link voor informatie over het onderzoek

Geweldige grote schapenvachten koop je bij leven in stijl alkmaar\

Hoe onderhoud ik mijn schapenvacht?

Je kan een vacht onderhouden door hem regelmatig goed uit te kloppen en de langharige vachten ook nog eens lekker door te kammen.
Wanneer er een vlek in de vacht komt kan deze eenvoudig worden verwijderd met een doekje. Voor een natte vlek gebruikt u een droog doekje of keukenpapier. Bij een droge vlek gebruikt u een vochtig doekje, eventueel met groene zeep erbij.

Wanneer u de schapenvacht toch wilt wassen met de wasmachine dan kost het drogen hierna enige tijd. Het droogproces is het allerbelangrijkst, dit dient te gebeuren in een ruimte die op kamertemperatuur is. Het kan een aantal dagen duren voordat de vacht droog is. Rek de vacht tijdens het drogen dagelijks op, hierdoor blijft de structuur van het kleed mooi. Stop een schapenvacht nooit in een droger, op een kachel of in de zon, hierdoor kan het namelijk beschadigd raken. Wanneer de vacht droog is kamt u door met een borstel met lange pinnen.

Een echt schapenvacht kopen kan bij Leven in Stijl, bekijk onze grote schapenvachten in de winkel van Leven in Stijl Alkmaar aan de Edisonweg 5C.